4 Uppdateringar till Mozillas Omarbetats Quantum Firefox

84
Bild: Mozilla

Under de nio år som det har funnits, Google Chrome ‘ s snabbhet och enkelhet övertygad om att de flesta av oss att göra övergången från vilken webbläsare som vi använde innan (även om inte alla är en Chrome-fläkt). Med en ny översyn och viss uppstramning, Firefox hoppas att kräva tillbaka en del av det marknadsandel.

En nyligen uppdaterad version av Mozilla: s webbläsare, med den tjusiga namnet Quantum—eller Firefox 57—lanserar i dag, och på översta nivån, det lovar surfar hastighet som är dubbelt så snabbt, samtidigt som förmodligen använder avsevärt mindre minne än Google Chrome. Vi har använt betaversionen av Quantum för ett par dagar, och har plockat ut några viktiga förbättringar värda att lyfta fram.

1) Det är snabbare

Mozilla säger webbläsaren är dubbelt så snabb som tidigare versioner generellt. Bild: Skärmdump

Quantum Firefox känns snabbt: Sidor i allmänhet ladda upp på ett kick, även när du har en massa flikar öppna och kör den interaktiva online apps som kartor och e-postklienter. Från sidan laddas för den lyhördhet som du ser när du skriver in en WEBBADRESS i adressfältet, hastigheten ökar är uppenbara.

Det är tack vare en helt ny webb rendering engine, som också kallas Quantum, som ersätter den Gecko-motorn som tidigare versioner av Firefox körde på. Det är optimerade för att fungera bättre på nyare hårdvara, och för första gången gör att Firefox för att dra fördel av flera kärnor för att dela bearbetning av uppgifter.

2) Det ser bra ut

Quantum ny färg ser bra ut. Bild: Skärmdump

Utöver förbättringar av prestanda, design av Firefox får en uppgradering med Quantum också: Det är renare och mer modernt utseende än de vanliga Firefox vi har vant sig vid.

Att det slutligen ser ut som en webbläsare som hör till 2017. Rutor och ikoner har blivit tydligare och grov kanter har varit slipas bort. Standard tema erbjuder en trevlig kontrast mellan den aktiva fliken och alla andra du har öppna, samtidigt som du också få ljus och mörker alternativ med webbläsaren själv.

Alternativen sidan blir en liten förbättring, även om det ser ut som de flesta av spit shine här hade redan lagts till i tidigare versioner av Firefox. De inställningar som anges på ett tydligt, väl fördelade, minimal sätt, och de Tillägg och Teman sidor följer samma stil.

Det finns bara så mycket du kan göra för att ändra utseendet av en webbläsare—det är i princip bara ett fönster mot webben—men Quantum lägger polska och enkelhet.

3) Det är strömlinjeformade

Quantum får ut av det sätt att visa upp webben. Bild: Skärmdump

Vi har redan nämnt den visuella förbättringar som Quantum vaktmästarna i, men sättet som det hela webbupplevelse har effektiviserats förtjänar ett omnämnande. Du kan till sist, till exempel, kombinerar adressfältet och sökrutan tillsammans i ett.

Upp på toppen av webbläsarens gränssnitt ett nytt Bibliotek knapp som innehåller dina Bokmärken, Historik, Nedladdningar och andra viktiga komponenter för enkel åtkomst. Generellt, gränssnittet får ur vägen.

Även när det är mycket på gång, som med val av sökmotorer när du börjar skriva in sökord i adressfältet, Quantum Firefox klarar av att hålla samma minimala och intuitivt estetiska.

En annan snygg touch är hur knappar och menyer att få ännu större och chunkier om du använder dem på en pekskärm Windows PC.

4) Det kommer med några extra bonus

Det är en skärmdump verktyg inbyggt i webbläsaren. Bild: Skärmdump

Det finns otaliga små tillägg, men den i särklass coolaste är en ny skärmdumpar verktyg som är tillgängliga direkt från adressfältet, vilket är praktiskt om du behöver ta urklipp av sidor. Verktyget ger dig möjlighet att klippet vissa delar av webbplatsen du besöker, om du inte vill ta hela webbsida.

SHARE