7 Praktiskt Google Assistant Tricks som Du inte Visste Om

48
Bild: Gizmodo

Google Assistant är angelägna att ta så stor plats i ditt liv som möjligt, och för detta ändamål Google fortsätter att ösa in nya funktioner i appen, oavsett om det är på din telefon, din dinky smart högtalare, din Pixelbook, eller din Nvidia Shield. Här är 7 funktioner som Assistenten har varit med tanke på att du kanske inte har gjort ännu—vi har specifikt testade dem på mobiltelefoner, men de bör arbeta för att i viss utsträckning på andra enheter.

1) Det kan spåra flyg priser för dig

Bild: Skärmdump

Be Google Assistant om flygning priser—från, säg, Los Angeles till New York—och inte bara kommer det att komma upp med ett urval av priser från de största flygbolagen, det kommer också att visa en “spåra priser” knappen kan du peka på (eller bara säga “spår priser” som din nästa röstkommando för att ställa in funktionen).

Du kommer att få ett e-post levereras till Gmail-inkorg för att bekräfta att priset spårning har aktiverats, och Assistenten kommer att pipa när den hittar ett lägsta pris som är högre eller lägre än den som ursprungligen gav dig. Följ länken i det e-postmeddelande du får, eller gå till denna länk, för att hantera din flight tracking ” – abonnemang.

2) Det kan navigera genom dina bilder

Bild: Skärmdump

Faktiskt trycka och svepa igenom dina foton är så 2016—numera alla coola barn får skrika ut sitt krav till sin telefon för att få upp rätt bilder istället. Även om dessa bilder måste vara lagrade i Google Bilder först.

Du kanske inte tycker det låter ju som bra att börja med, men ge det ett försök och du kan vara övertygad om. Prova på “visa mina bilder av solnedgångar”, eller “visa mina foton från januari 2015”, eller “visa mina bilder som är tagna i San Francisco”, till exempel.

3) Det kan hjälpa dig att skapa din egna memes

Bild: Skärmdump

Detta är en av Google ‘ s nya Röst Experiment, som också låter dig att berätta historier, göra musik, och ställa upp frågesporter med Google Assistent. Den meme-generator är det enklaste att använda

Det kallas Meme Kompis och allt du behöver göra är att skjuta upp Google Assistant på telefonen och säger “prata med Meme Kompis”—då får du guidning genom hela processen för att skapa en ultra-delbara, kulturellt skära meme av din egen bara genom att beskriva det. Du kan säga “ändra bilden till…” eller “ändra text till…” eller bara börja om igen.

Som namnet på paraply projektet antyder, detta är fortfarande bara ett experiment, så att du inte kan få perfekta resultat varje gång, men det är ett bra litet verktyg för att ha kul med.

4) Det kan kasta innehåll till din Chromecast

Bild: Skärmdump

Google Assistant fungerar sömlöst med någon Chromecasts du har runt huset, förutsatt att du har gett dem namn som Assistent kan förstå (t.ex. “studera”, “kök”, eller “vardagsrum”, till exempel).

Om du har registrerat dig för Netflix, du kan säga “spela Orange är det Nya Svarta i Vardagsrummet”, om du har Spotify kan du säga “spela R. E. M. på Spotify i Köket” (eller Google Play Musik istället) sade: “spela Star Wars filmer i Studien” kommer att brand upp din studie Chromecast och börja strömma ett urval av Star Wars-tema videor från YouTube.

Du kan använda Google apps och tjänster för denna rätt ur lådan, eller lägga till stöd för den som gillar Netflix och Spotify genom att ansluta ditt konto till Google-Home-appen på din telefon.

5) Det kan leverera dagliga prenumerationer

Bild: Skärmdump

För ett tag nu Google Allo har haft ett abonnemang funktion där du kan få samma information som levereras till dig vid samma tid varje dag—som exempel kan nämnas ett roligt skämt, eller en väder rapport, eller en guldklimp av trivia.

Den här funktionen är nu tillgänglig i Google Assistent genom kommandot “skicka mig … varje dag”. Enligt Google supportsidan, kan du välja från vädret, en dikt, ett citat, en rolig video, en kul faktiskt, eller en mindfulness tips, och utan tvekan mer kommer att läggas till längre fram. Bekräfta att du vill ha en uppdatering varje dag, och välj en tid.

På en telefon, Biträdande visar en varning när uppdateringen är klar—det är inte bara slänga ut det. Tala om för Assistenten att “visa aktiva abonnemang” för att se abonnemang du har ställt upp och ändra dem om det behövs.

6) Man kan sammanfatta alla de tankar du har haft under dagen

Bild: Skärmdump

Om något dyker upp i dina tankar som du inte vill glömma, Google Assistant kan göra anteckningar under hela dagen för att sedan presentera en sammanfattning på kvällen (eller när du vill). Dock, du behöver registrera dig för ett gratis IFTTT-konto för att få detta att fungera.

Logga in på webben IFTTT, chef för Google Assistant kanal, och leta efter den applet som är märkt “Hålla en lista över anteckningar till e-post själv i slutet av dagen”—slå på den, ansluta till ditt Google-Hem-konto, och se över inställningarna innan du klickar på Spara.

Kan man då säga (eller skriva) “lägg till hotell bokningar till min digest” eller “lägg till pjäser av Eugene O ‘Neill till min smälta” och Google Assistent som håller reda på allt, e-post du på den tid som du har angett med en sammanfattning. Det är ett snyggt och användbart alternativ till påminnelser funktion i Google Assistent.

7) kan du uppdatera dina Facebook-och Twitter-sidor tillsammans

Bild: Skärmdump

Här är en annan IFTTT en—kom ihåg att du kan använda IFTTT applets tillsammans med Google Assistant för att göra i stort sett vad du vill, men i form av ett knep som är nyttigt och snabbt att sätta upp prova detta sociala medier.

Slå på den och du kan uppdatera både Facebook och Twitter på samma gång, använda din röst för att skapa en enkel rad med text. Kommandot är “berätta för mina followers…” följt av vad det är du vill säga. Din standardinställningarna kommer att användas, så att de personer som ser det kommer att vara vem du får se dina inlägg den senaste gången du gjorde en Facebook status uppdatering.

SHARE